• Campania
  • Cantine De Liso
  • DOP
  • Rood

Barbera Sannio

Beschrijving:

Barbera is een blauw druivenras uit Piëmonte dat aan populariteit wint. Niet zo oud als enkele andere Piëmontese variëteiten. Pas vanaf 1800 duiken er in de literatuur verwijzingen naar barbera op. Daarom wordt verondersteld dat ze maar vrij recent voortkwam uit een natuurlijk ontstane kruising. 


Barbera is qua smaak het makkelijkst te typeren in vergelijking met nebbiolo. Barbera heeft altijd een vrij diepe kleur, hoge aciditeit en gematigde tannine, terwijl nebbiolo op deze drie vlakken precies het tegenovergestelde is. 

Profiel:

Delicaat en smaakvol

Land:

Italië

Regio:

Campania

Producent:

De Liso

Druivenras:

Barbera

Rijping:

4 maanden in eiken vaten en 8 maanden in RVS-vaten

Kleur:

Robijn, helder en consistent

Aroma's:

Intens aroma van rood fruit

Smaak:

Droge smaak, goed alcoholgehalte, evenwichtige tinten, zacht met goede structuur 

Lekker bij:

Gegrild of gebraden vlees, rode sauzen, rood vlees en zachte belegen kazen

Serveertemperatuur:

18 °C