Beschrijving:
Barbera is een blauw druivenras uit Piëmonte dat aan populariteit wint. Niet zo oud als enkele andere Piëmontese variëteiten. Pas vanaf 1800 duiken er in de literatuur verwijzingen naar barbera op. Daarom wordt verondersteld dat ze maar vrij recent voortkwam uit een natuurlijk ontstane kruising.
Barbera is qua smaak het makkelijkst te typeren in vergelijking met nebbiolo. Barbera heeft altijd een vrij diepe kleur, hoge aciditeit en gematigde tannine, terwijl nebbiolo op deze drie vlakken precies het tegenovergestelde is.
Profiel:
Delicaat en smaakvol
Land:
Italië
Regio:
Campania
Producent:
De Liso
Druivenras:
Barbera
Rijping:
4 maanden in eiken vaten en 8 maanden in RVS-vaten
Kleur:
Robijn, helder en consistent
Aroma's:
Intens aroma van rood fruit
Smaak:
Droge smaak, goed alcoholgehalte, evenwichtige tinten, zacht met goede structuur
Lekker bij:
Gegrild of gebraden vlees, rode sauzen, rood vlees en zachte belegen kazen
Serveertemperatuur:
18 °C