• Campania
  • Cantine De Liso
  • DOP
  • Rood

Aglianico Rouge

Aglianico Rouge

Beschrijving:

De Aglianico-druif is klein, blauw zwart met een (half)dik vel; ze is zeer laat rijp en bouwt daardoor stevige tannines en natuurlijke zuren op. Vaak aangeplant op 300 tot 500 m. hoogte (grote temperatuurverschillen dag/nacht). De druif van dit bijzonder type wijnstok wordt gevinifieerd als rode primeurwijn en rosé, maar ook als stevige rode wijn. Kan zowel op eikenhouten vaten als op inox geproduceerd en gelagerd worden. 

 

De fermentatie bij lage temperatuur zorgt voor een mooi boeket en een droge smaak, onder meer dankzij de combinatie van moderne technieken en traditionele methoden van wijnbereiding en productie.

Profiel:

Krachtig, droog en fruitig

Land:

Italië

Regio

Campania

Producent:

De Liso

Druivenras:

Aglianico

Rijping:

4 maanden in eiken vaten en 8 maanden in inox silo’s

Kleur:

Intense kleur met paarse tinten

Aroma's:

Aroma’s van kersen en vanille door de eiken vaten

Smaak:

Rond en intens met zijdezachte tinten

Lekker bij:

Rood vlees, oude kazen, gegrild of gebakken lamsvlees, gestoofd wild zwijn, Italiaanse voorgerechten

Serveertemperatuur:

16-18 °C

Recensie:

3,5/5 bij Vivino