Beschrijving:
De Aglianico-druif is klein, blauw zwart met een (half)dik vel; ze is zeer laat rijp en bouwt daardoor stevige tannines en natuurlijke zuren op. Vaak aangeplant op 300 tot 500 m. hoogte (grote temperatuurverschillen dag/nacht). De druif van dit bijzonder type wijnstok wordt gevinifieerd als rode primeurwijn en rosé, maar ook als stevige rode wijn. Kan zowel op eikenhouten vaten als op inox geproduceerd en gelagerd worden.
De fermentatie bij lage temperatuur zorgt voor een mooi boeket en een droge smaak, onder meer dankzij de combinatie van moderne technieken en traditionele methoden van wijnbereiding en productie.
Profiel:
Krachtig, droog en fruitig
Land:
Italië
Regio
Campania
Producent:
De Liso
Druivenras:
Aglianico
Rijping:
4 maanden in eiken vaten en 8 maanden in inox silo’s
Kleur:
Intense kleur met paarse tinten
Aroma's:
Aroma’s van kersen en vanille door de eiken vaten
Smaak:
Rond en intens met zijdezachte tinten
Lekker bij:
Rood vlees, oude kazen, gegrild of gebakken lamsvlees, gestoofd wild zwijn, Italiaanse voorgerechten
Serveertemperatuur:
16-18 °C
Recensie:
3,5/5 bij Vivino